”Magie și poezie în lumea copilăriei”, la Grădiniţa 3 Vaslui (galerie foto)

Culoare şi emoţie, cântec și poezie la Grădinița cu PP nr. 3 Vaslui, unde, vineri 7 aprilie, copii, părinți și cadre didactice s-au întâlnit  în cadrul celei de-a V-a ediții a Concursului Național ”Magie și poezie în lumea copilăriei”, coordonat de prof. Marina Mihu şi de prof. Ana Maria Scînteie.. Cu dezinvoltură, cei mici i-au invitat pe adulţii prezenţi în lumea lor : a inocenţei, a jocului, a visurilor, basmelor şi poveştilor.  Au avut un cadru pe măsură, cu un decor desprins dintr-un tărâm de vis, pregătit cu migală şi multă muncă de cadrele didactice ale unităţii preşcolare. În competiţie au intrat  14 echipaje din orașul Vaslui și 20 din județ și din întreaga țară. Efortul tuturor participanților a fost răsplătit pe deplin: aplauze din partea spectatorilor și susținătorilor lor şi o surpriză dulce din partea organizatorilor. Juriul, format din Luminiţa Şerban, reprezentant al Bibliotecii Judeţene « Nicolae Milescu Spătarul » şi din prof. Daniela Lefter, reprezentantul Casei Corpului Didactic (CCD) Vaslui, a fost pus în situaţia dificilă de a-i alege pe cei mai buni dintre cei buni, ţinând cont de câteva criterii clare, dar în final, indiferent de premiul obţinut, toţi au fost declaraţi câştigători.

« Concursul nostru îşi propune să antreneze copiii în activităţi de valorificare a  priceperilor şi deprinderilor dobândite în domeniul cultural-artistic, literatură, prin exersarea  limbajului   sub  aspectul  expresivității, a exprimării emoţiilor şi sentimentelor cu privire la poezie, prin diferite forme de manifestare artistică. Este singurul concurs de acest gen din municipiul Vaslui, adresat copiilor din unităţile de învăţământ preșcolar, care prin calitatea poeziilor și participarea numeroasă atestă seriozitatea cu care cadrele didactice au pregătit copiii, precum şi faptul că la nivelul unităţilor şcolare s-a realizat o preselecţie a preşcolarilor care doreau să participe. Continuarea concursului la nivel național se face din dorința de a  oferi copiilor preșcolari o motivație suplimentară pentru progres, performanță  la  activitățile de comunicare din grădinițe, prin implicarea lor în   activități cultural-artistice care vor contribui  la promovarea  imaginii  unităților de învățământ  în comunitatea locală din fiecare  județ partener,  promovarea  spiritului de prietenie,  îmbogățirii orizontului de cunoaștere etc.

Prin acest concurs ne-am propus să ridicăm standardele calitative ale activităţii curriculare şi extracurriculare în vederea valorificării potenţialului copiilor şi a dezvoltării personalităţii acestora prin implicarea în activităţi cultural-artistice. Partenerii noștri sunt, ca de fiecare dată,  ISJ Vaslui, CCD. Vaslui, Primăria Vaslui, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătaru” Vaslui, precum și  peste 30 de unități școlare din Vaslui și din întreaga țară », ne-a a declarat, prof. Lefter Cristina, directorul Grădiniței cu PP nr. 3 Vaslui.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.