LIVE UPDATE Incidente alegeri locale

ORA 13:30  Murgeni: un poliţist de frontieră a observat că un bărbat lipea afişe electorale pe un gard din apropierea secţiei de votare. Bărbatul a fost amendat cu 1.600 lei

ORA 13:04 Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru jurnalistul din Huși care și-a pozat buletinul de vot, apoi l-a pus pe un site de socializare

ORA 13:00 Puiești: Vasile Oprea, candidatul PMP la primăria Puiești, dat afară din secția de votare de reprezentanții UDMR și PSD

ORA 12:45 “Până la această ora, la numărul de urgentă 112 au fost reclamate mai multe încălcări ale legii electorale, dar nici una nu a fost confirmată.”  Loredana David (purtător de cuvând IPJ Vaslui)

Ora 8.00 Huși  Un jurnalist de la un ziar local din Huși, postează pe facebook o poză cu buletinul de vot anulat. Legea în vigoare interzice pozatul în cabina de vot.

Sursa foto facebook:

Perieni -4 iunie Preşedintele unei secţii de votare din comuna vasluiană Perieni a fost reclamat la Autoritatea Electorală Permanentă, după ce în seara de 4 iunie, aflat în stare de ebrietate, a închis secţia de votare şi a intenţionat să plece cu ştampila de control, fiind împiedicat de un poliţist.

“A existat un incident, dar acesta a fost rezolvat pe loc de poliţistul de la secţie, care l-a împiedicat pe preşedintele secţiei să plece cu ştampila de control. Am înţeles că bărbatul se afla în stare de ebrietate şi a plecat cu ştampila, dar a fost observat la timp’, a declarat, duminică, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu.
El a precizat că pe viitor persoanele care nu respectă legislaţia şi pun probleme în ce priveşte buna desfăşurare a alegerilor ar trebui să nu mai fie selectate pentru a ocupa funcţii sau a avea atribuţii cu ocazia scrutinelor viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.