Legislația rutieră, o glumă pentru unii șoferi vasluieni!

Vineri, 27 august, ora 20:00, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bulevardul Republicii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în străinate (Belgia) condus de către o tânără de 22 de ani, din comuna Banca, județul Vaslui.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că autoturismul figurează radiat din circulație de către autoritățile belgiene, din decembrie 2020.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

**

Sâmbătă, 28 august a.c., ora 08:30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24A, în localitatea Fălciu, comuna Fălciu, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Bacău, condus de către un bărbat de 35 de ani, din municipiul București. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 ***

În aceeași zi, Sâmbătă, 28 august, ora 18:35, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Bârlad, au oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 54 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală din municipiul Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice,

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.

*** *

Duminică, 29 august, ora 01:40, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, fără victime, pe strada Fagului, din municipiul Vaslui Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că un autoturism înmatriculat în județul Bacău, condus de către un bărbat de 29 de ani, din județul Bacău, a părăsit partea carosabilă și este căzut în rigolă.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 1,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală din municipiul Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice,

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.