„Jocurile Științei”, la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Caravana „Jocurile Științei” a ajuns și la Vaslui. Împreună cu Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Asociația „Explorer Science Centre” Buzău organizează Expoziția interactivă „Jocurile Științei”, în perioada 2 – 30 octombrie 2019, la Sala Multimedia a muzeului vasluian . Elevii de toate vârstele și nu numai ei se vor putea bucura de o experiență interactivă unică, în cadrul căreia au ocazia de a învăța prin distracție lucruri noi, jucându-se cu ochelari 3D Oculus Rift, microscoape digitale performante, roboți, ozoboți și cu multe alte lucruri inedite. Ei vor putea face scanare, proiectare și imprimare 3D.
Experiența educativă este bazată pe tururile ghidate, sub forma unui antrenament pentru creier. Un tur durează 80 de minute și poate fi susținut cu un număr de maxim 35 de copii pe fiecare tur, în acest mod fiecare copil va putea înțelege și interacționa cu exponatele.
Costul unui bilet de intrare pentru fiecare persoană este de 13 lei, iar pentru grupurile mai mari de 10 persoane programările se fac la numărul de telefon 0746202225. Programul de vizitare este între orele 9:00 – 16:30.
Manifestarea este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și cu Rotary Club Vaslui, având și sprijinul Primăriei Vaslui.