Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, două vasluience, au adus aurul pentru România la canotaj

La Campionatele Europene de Canotaj, Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi au adus aur pentru România. Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, cele două sportive vasluiene din comunele Alexandru Vlahuță și Văleni, au cucerit titlul continental, pe lacul Malta din orașul Poznan, Polonia, care a găzduit prima și singura competiție internațională majoră dedicată seniorilor din sezonul pe apă 2020.
Județul Vaslui a fost reprezentat de trei sportive, respectiv Beatrice Mădălina Parfenie (23 de ani, din Bârlad), Iuliana Buhuș (24 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță) și Adriana Ailincăi (20 ani, din comuna Văleni).

România a cucerit trei medalii de aur la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan, Polonia, două victorii în probele feminine de dublu rame și dublu vâsle, și o victorie în proba masculină de dublu rame, a anunțat duminică Federația Română de Canotaj.
Primul aur a fost câștigat de echipajul feminin format din Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi în cadrul Finalei A în proba de dublu rame feminin (W2-).

Româncele au condus cursa de la un capăt la altul şi s-au impus cu timpul de 7 min 17 sec 190/100, fiind urmate de Spania şi de Grecia.

Iată ce spun cele două campioane europene: „Pandemia ne-a luat foarte multe. Ne-a luat din libertate, din sănătate, dar nu ne poate lua voința și dorința de a câștiga.”
„Ne-am propus să ne eliberăm de orice emoție, orice gând, nu eram decât noi două, iar ramele erau o extensie a brațelor noastre. La anul vom fi și mai puternice, și mai pregătite pentru Olimpiada de la Tokyo”.