Instruiţi pentru alegeri

Luni, 30 mai, la Casa de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui şi marţi, 31 mai, la Casa de Cultură “George Tutoveanu” Bârlad a avut loc şedinţe de instruire a preşedinţilor secţiilor de votare, a locţiitorilor acestora şi a operatorilor de calculator, pentru buna desfãşurare a alegerilor locale din acest an.
La ȋntrunire au participat Prefectul Judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, președintele Biroului Electoral Judeţean, judecãtor Diana Elena Sîrghi, Inspectorul – şef de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţã Vaslui, colonel Neculai Olaru, precum şi şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Vaslui, Cristian Ilie Durleşteanu. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, ai Autorităţii Electorale Permanente şi ai Direcţiei Judeţene de Statistică Vaslui.
instruire alegeri autoritatiŞedinţa de instruire a fost deschisă de Prefectul Judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, care a subliniat că este necesar ca preşedinţii secţiilor de votare, locţiitorii acestora şi toate persoanele implicate ȋn desfăşurarea alegerilor să dea dovadă de atenţie şi de răbdare, pentru a asigura corectitudinea şi legalitatea scrutinului din 5 iunie 2016.
Ulterior, președintele Biroului Electoral Judeţean, judecãtor Diana Elena Sîrghi, a făcut precizări cu privire la activitatea preşedinţilor secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, ȋn diferite etape ale procesului electoral, pe baza reglementărilor legale privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 2016.
instruire alegeri La finalul ȋntȃlnirii, operatorii de calculator selectaţi pentru secţiile de votare au fost instruiţi ȋn vederea funcţionării, ȋn condiţii optime, a Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.
Ultima simulare pentru verificarea acestui sistem informatic este programată pentru data de vineri, 3 iunie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.