Foto/Video Abator în flăcări la Vanbet

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri dimineaţă la unul dintre cele mai mari abatoare de păsări din judeţul Vaslui, situat în comuna Banca.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul se manifestă la acoperişul unei hale de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, în incinta respectivă aflându-se camerele frigorifice cu produsele finite.

„La faţa locului se acţionează cu un număr de cinci autospecialele de lucru cu apă şi spumă, o autoscară şi trei autospecialele de primă intervenţie şi comandă. La stingerea incendiului participă 28 subofiţeri şi patru ofiţeri. Incendiul este localizat şi se lucrează pentru lichidare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, George Onofreiasa.

Au ars o hala aproximativ 5000 mp construită pe structura metalică, cu pereți perimetrali din panouri sandwich și acoperiș din tablă, în interior au ars instalațiile și echipamentele specifice și circa 200 tone carne. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit electric. La fața locului a rămas o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru a supraveghea zona.