Infracțiuni în Consiliul Local Vaslui? Plângeri penale pentru abuz în serviciu

Ședință cu scântei astăzi în Consiliul Local Vaslui, după ce PNL și USR au votat reluarea procedurii de concurs pentru funcțiile de conducere de la Goscom. Consilierii PSD fac plângere penala pentru abuz în serviciu.

“Vă mai amintiți de cazul de la Apele Române când o chelneriță care nu știa ce e debitul unui râu a fost angajată pe post de inginer, în vreme ce directorul tehnic cu 25 de ani vechime a fost concediat fiindcă a avut curajul să dezvăluie mizeria din instituție?

Ei bine, peneliștii pare că au recidivat.

Nemulțumiți că o comisie independentă de evaluare, care a analizat dosarele candidatilor pentru un post de administrator al GOSCOM S.A. în baza unor indicatori obiectivi de competență și performanță, NU A STABILIT ierarhia dorită de cei din PNL și USR, aceștia au decis să ignore rezultatele stabilite de respectiva comisie.

Asta deși Consiliul Local nu poate interveni peste decizia comisiei de concurs și NU ARE ABILITAREA SĂ JUDECE O CONTESTAȚIE CU PRIVIRE LA PROCEDURĂ, doar O INSTANȚĂ DE JUDECATĂ fiind singura care poate anula sau suspenda procedura de selecție (art. 64^1(6) din OUG 109/2011 indicând și pașii de urmat în acest caz).

Reluarea procedurii de concurs votată azi de PNL și USR (probabil fiindcă nu a ieșit rezultatul pe care îl voiau) reprezintă, în opinia noastră, O FAPTĂ PENALĂ DE ABUZ ÎN SERVICIU. Noi nu acuzăm, dar ne facem datoria de a sesiza Parchetul, urmând ca organele statului să cerceteze și să decidă dacă a fost săvârșită vreo infracțiune.

Știm că celor din USR și PNL le place mizeria și incompetența, dar noi ne vom opune transformării municipiului Vaslui în “Regatul Șobolanilor” prin numirea (chiar și provizorie a) unor persoane dubioase care nu au niciun fel de competență profesională sau managerială în conducerea GOSCOM.

Pe aceste considerente VOM SESIZA ORGANELE DE CEECETARE PENALĂ în legătură cu posibile încălcări ale art. 297 Cod Penal coroborat cu art. 232 din OUG 57/2019.

Acum devine cât se poate de clar că PNL și USR sunt aceeași mizerie. V-au promis prosperitate și competență în administrație, dar v-au oferit doar sărăcie (venituri înghețate și prețuri duble față de anul trecut) și numirea pe funcții a tuturor repetenților cu carnet de partid.” a declarat consilierul local Alexandru Andrei.