Începe Festivalul Internațional de Folclor „Hora din Străbuni”!

Astăzi se dă startul celei de a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Hora din Străbuni”.
Timp de cinci zile, în perioada 2-6 august, vasluienii vor avea parte de o adevărată olimpiadă a diversității. Ansambluri folclorice din 11 țări de pe patru continente, Asia, Europa, America de Sud și America de Nord, vor fi pe scena celui mai de anvergură eveniment de autenticitate și folclor din România.
Astăzi, de la ora 17.30, vasluienii sunt așteptați să admire parada ansamblurilor participante pe traseul Parcul Copou – strada Mihail Kogălniceanu – strada Nicolae Iorga – fostul cinema Independența – strada Ștefan cel Mare – centrul civic al municipiului Vaslui, locație unde va avea loc deschiderea oficială a Festivalului, cu o demonstrație de dans făcută de ansambluri din județul Vaslui, după care grupurile și ansamblurile din afara județului vor oferi scurte momente de virtuozitate artistică.
Începând cu ora 19.30, la Teatrul de Vară va debuta prima seară a Festivalului „Hora din Străbuni”.
Pe scenă vor urca Pădurețul de la Oșești, Todireșteanca, Obârșii negreștene, Codrenii de la Târzii, Hora Vasluiului, Școala de dans Larisa și Marin Barbu, Mioara Velicu, Ansamblul „Alaykoy” din Cipru de Nord și Ansamblul „Creadanza” din Columbia.