Începe a doua sesiune de admitere la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează, în perioada 1-18 septembrie 2020, a doua sesiune de admitere pentru studiile universitare de licenţă şi master pentru toate cele 5 facultăţi Inginerie, Litere, Ştiinţe, Ştiinţe Economice, Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău pune la dispoziţia candidaţilor, în sesiunea de admitere de toamnă, 174 de locuri finanţate de la buget pentru licenţă şi master, care includ locuri pentru cetățenii români, pentru românii de etnie romă, absolvenţii de licee din mediul rural, candidații din sistemul de protecție socială, domenii prioritare şi românii de pretutindeni (cu bursă și fără bursă).

Înscrierea se realizează şi în această sesiune doar online, inclusiv la sediul facultăților, accesând platforma www.admitere.ub.ro, iar taxa de înscriere este de 100 lei/dosar. Candidații care nu dispun de mijloace tehnice se pot înscrie online la sediul facultăților, de luni până vineri, în intervalul 09:00-15:00 și sâmbătă de la 09:00-12:00.

Înscrierea pentru locurile alocate românilor de pretutindeni se face în perioada 01-11 septembrie 2020, accesând platforma arp.ub.ro.

Pentru studiile universitare de doctorat admiterea se va desfăşura în perioadele 01-03 septembrie şi 07-10 septembrie 2020, direct la sediul Universităţii. Informaţii suplimentare se găsesc pe https://www.ub.ro/academic/scoala-doctorala/admitere.

Înscrierea la programul de conversie profesională va avea loc în perioada 1-28 septembrie 2020. Candidaţii pot obţine mai multe informaţii accesând paginile web ale facultăţilor.

Universitatea a pus dispoziţia candidaţilor două linii telefonice deschise: 0787 539 061; 0234 534.712 şi două platforme: admitere.ub.ro şi arp.ub.ro, care oferă informaţii complete despre admitere.

Conducerea Universității face demersuri la Ministerul Educației și Cercetării pentru suplimentarea de locuri bugetate.