Incendiu puternic în comuna Roșiești! Femeie surprinsă de flăcări în interiorul casei

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale (o ambulanță SMURD tip C1 și două autospeciale de stingere cu apă și spumă) și echipaje specializate pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Gura Idrici, comuna Roșiești.

În incendiu a fost surprinsă o persoană de sex feminin, în vârstă de 42 ani. Până la sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost evacuată de către vecini. La sosirea echipajelor de intervenție, victima prezenta arsuri pe o suprafață de aproximativ 60 % din corp, precum și insuficiență respiratorie, echipajul de pe ambulanța SMURD efectuând manevrele specifice în astfel de cazuri.
Victima a fost transportată cu elicopterul SMURD la o unitate medicală de specialitate din județul Iași.

Incendiul se manifesta într-o cameră a locuinței și exista pericol de propagare la întregul imobil. După aproximativ o oră incendiul a fost lichidat. Au ars 20 metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn, circa 15 metri pătrați planșeu din lemn, două uși, o fereastră, un pat, diverse piese de mobilier, produse plastice și textile.
Au fost salvate bunurile din celelalte camere ale casei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.