Incendiu puternic în Bârlad! Șase locuinţe şi anexe ale acestora au fost cuprinse de flăcări

Update:   Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu 11 autospeciale, între care cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuințe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului.
La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul a șase locuințe și mai multe anexe gospodărești, existând pericolul de propagare la alte case și anexe.
În sprijinul pompierilor, a intervenit SPSU din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad, precum și alte două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Bacău și Galați.
Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui a intervenit cu o autospecială tip B.
Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.
18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului „Mihai Eminescu” din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o persoană de sex feminin se afla imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanței SMURD.
După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.
Au fost afectate șapte locuințe, între care un duplex, precum și tot atâtea anexe gospodărești.
Au ars aproximativ 600 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn.
S-au deteriorat aproximativ 300 metri pătrați acoperiș și peste 400 metri pătrați planșeu.
Intervenția a fost coordonată de prefectul județului Vaslui, Marcel Lăudatu.
Acțiunea a fost condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui.
La fața locului a fost prezent și subprefectul județului Vaslui, Daniel Onica.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Știrea inițială:  Un incendiu puternic a cuprins, duminică după-amiază, şase locuinţe şi anexe ale acestora din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, iar pompierii intervin cu mai multe autospeciale.. Trei persoane au suferit atacuri de panică, primind îngrijiri medicale, iar în total sunt afectate 18 persoane. Intervenţia pompierilor este dificilă întrucât casele sunt aproape lipite, urmând ca echipaje de pompieri din judeţele Galaţi şi Bacău să vină în ajutor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a anunţat că intervine cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale multifuncţionale, o ambulanţă SMURD tip B2 (EPA) şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuinţe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului.

„În acest moment, incendiul se manifestă la nivelul a şase locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti. Există pericolul de propagare a incendiului.

În sprijinul pompierilor, a venit şi SPSU din cadrul SC Rulmenţi SA Bârlad. De asemenea, în sprijinul pompierilor vasluieni vor veni şi două autospeciale de stingere cu apă din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Galaţi şi Bacău”, a transmis ISU Vaslui.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă Vaslui intervine cu o autospecială tip B.

Conform ISU Vaslui, trei persoane au suferit atacuri de panică şi au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

Sunt afectate 18 persoane, într-una din case locuind mai multe familii.

„Incendiul se manifestă cu violenţă şi este foarte greu de lichidat din cauza faptului că, în acea zonă, casele sunt aproape lipite una de cealaltă prin intermediul anexelor gospodăreşti. Acţiunea este condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii dede Urgenţă „Podul Înalt” al Judeţului Vaslui”, au menţionat reprezentanţii ISU.