Incendiu la restaurantul Vecchia Roma

Astăzi, în jurul orelor 0947, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu  produs la acoperişul unei construcţii cu destinaţia de  unitate de alimentaţie publică.

La locul producerii evenimentului, s-au deplasat patru echipaje cu trei autospecială de stins incendii cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie la înălţime din cadrul Detaşamentului de pompieri Vaslui, iar în urma recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta prin ardere mocnită, cu degajări mari de fum şi gaze toxice la nivelul acoperişului, riscând generalizarea acestuia la întreaga construcţie.

Imediat după recunoaştere, s-a acționat pentru localizarea şi lichidarea incendiului concomitent, cu protejarea bunurilor expuse incendiului.

În urma evenimentului, din fericire nu au fost victime, iar datorită intevenţiei prompte a echipajelor de stingere, incendiul a fost localizat în faza de dezvoltare a acestuia, pagubele limitându-se la aproximativ 18 mp de acoperiş din tablă ondulată pe astereală din lemn şi termoizolaţia din vată poliuretanică aferentă acestuia.

Cauza probabilă care a putut genera incendiul a fost un burlan de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile (lemn).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.