În luna mai, vasluienii au platit 48,5 milioane lei la bugetul de stat

În luna mai 2016, totalul veniturilor bugetare colectate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui, a fost în sumă de 48,5 milioane lei, ceea ce reprezintă un grad de realizare de 107% a programului de încasări.

La bugetul de stat au fost încasate venituri în sumă de 19,1 mil.lei. În cadrul acestui buget ponderea cea mai mare o detin încasările din impozitul pe venit în sumă de 11,1 mil. lei, urmate de cele din  TVA în  sumă de 4,7 mil.lei. Totodată, veniturile colectate din alte încasări au fost de 1,9 mil.lei şi cele din impozitul pe profit   de 1,4mil.lei .  La bugetul asigurărilor sociale de stat suma încasată a fost  de  19,3 mil. lei. La bugetul Fondului national unic de asigurări de sănătate, s-a  încasat suma de 9,4 mil. Lei, iar la bugetul asigurărilor pentru şomaj s-a încasat 0,7 mil. lei .

De asemeni, în cursul lunii mai 2016, urmare a verificărilor întreprinse de inspectorii din cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscală la un număr de 50 agenţi economici, au fost stabilite diferenţe suplimentare de obligaţii fiscale în sumă de 7,6 mil.lei din care : impozit pe profit şi accesorii în sumă de 4,6 mil.lei, contribuţii sociale şi accesorii  în sumă de 1,7 mil lei,  TVA  şi accesorii în valoare de  0,7 mil lei;  impozit pe salarii , accesorii şi alte impozite  în valoare de  0,6 mil.lei.

Pentru încălcarea unor acte normative, inspectorii fiscali au aplicat pe parcursul verificărilor un număr de 19 amenzi contravenţionale în sumă de 18.000 lei.

Acţiunile de inspecţie fiscală au vizat combaterea fraudelor privind taxa pe valoarea adaugată aferentă operaţiunilor intracomunitare; realitatea si legalitatea sumelor negative din deconturile de TVA, cu opţiune de rambursare a TVA, solicitate de contribuabili; modul de calculare, evidenţiere şi virare în cuantumurile şi la termenele legale a obligaţiilor faţă de bugetul consolidat al  statului la agenţii economici cuprinşi în programul de control fiscal; verificări inopinate privind disciplina financiar-contabilă si descoperirea faptelor de  evaziune fiscală; precum şi verificarea contribuabililor inactivi trecuţi în evidenţa specială conform prevederilor legale în vigoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.