Hoțul victimă: Polițist obligat să plătească daune morale unui infractor

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui va trebui să achite suma de 1.000 de lei drept daune morale unui bărbat pe care l-a prins la furat. Polițistul s-a pozat cu “prada”, fapt care l-a nemulțumit total pe bărbatul ieșit la furat. 

Bărbatul, care a considerat că i-a fost încălcat dreptul la imagine, a solicitat ca poliţistul să-i plătească în solidar cu IPJ Vaslui suma de 100.000 de euro, însă magistraţii Tribunalului Vaslui au stabilit o valoare a daunelor morale de 1.000 de lei, potrivit portalului instanţelor din România.

“Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamant. în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1.000 de lei”, se arată în decizia magistraţilor vasluieni.

Decizia instanţei nu este definitivă. Poliţistul, aflat în afara programului de lucru l-a prins pe bărbatul care furase mai multe produse dintr-un magazin, în timp ce se deplasa către domiciliu, când a auzit ţipetele unei vânzătoare din respectiva unitate şi a intervenit.

În anul 2017, agentul principal Alexandru Mălăncuş, angajat al Serviciului Rutier Vaslui, detaşat timp de o lună în Bulgaria, a salvat un copil în staţiunea Nisipurile de Aur. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, poliţistul era în uniformă, se întorcea de la lucru şi voia să meargă să mănânce, când a văzut, pe terasa unui restaurant, un copil care se înecase cu un aliment, dând semne de sufocare, fără ca nimeni să-l observe, a acordat acestuia primul ajutor.