Hoț prins după ce a furat o sumă importantă de bani

Polițiștii bârlădeni au identificat și reținut un bărbat din Zorleni, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, în noaptea de 23 noiembrie 2021, în municipiul Bârlad.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au identificat și documentat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 33 de ani, din localitatea Zorleni, fără forme legale în municipiul Bârlad, județul Vaslui bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

 În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au stabilit că, în noaptea de  23 noiembrie 2021, la ora 22.30, bărbatul cercetat ar fi pătruns, prin efracție, în spațiul unei societăți comerciale situată pe strada Tecuciului, din municipiul Bârlad și ar fi sustras suma de peste 24.000 lei. 

În cursul zilei de ieri, 14 decembrie, polițiștii bârlădeni au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul unde acesta locuiește fără forme legale din municipiul Bârlad, județul Vaslui, iar în baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. În cursului zilei de azi, față de acesta, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.  

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.


PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETĂȚILE COMERCIALE

Vă prezentăm câteva sfaturi de natură să prevină indiferența, neglijența și naivitatea care favorizează furturile din societățile comerciale:

  • Dotați-vă spațiul cu un sistem viabil de alarmă. Faceți o investiție, dar descurajați hoții!
  • Procurați-vă și montați în punctele sensibile ale spațiului comercial un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoților în interior!
  • Este recomandat ca ușa de acces în magazin să fie prevăzută cu un sistem de protecție, de tip “clopot” care să protejeze lacătul. Astfel, se îngreunează activitatea infracțională a hoțului!
  • Apelați la serviciile unei societăți serioase de pază și intervenție rapidă!
  • Angajați-vă pe timpul nopții un paznic!    

           În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!