Guvernul actual ne condamnă la sărăcie! Dumitru Buzatu: “trebuie să ne susținem autostrada noastră”

Dezastru pentru toate județele din Regiunea de Nord-Est! Guvernul PNL – USR/PLUS – UDMR a reușit performanța de a îngropa dorințele de investiții ale județelor din Estul țării prin fondurile propuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Planurile guvernanților par a fi tot mai clare, iar fondurile alocate prin PNRR să fie împărțite fix după criterii politice și nu după nevoi. De exemplu, județul Cluj ar urma să beneficieze de fonduri în valoare de 3 miliarde de euro pentru derularea investițiilor în inima Ardealului. În tot acest timp, județele din Moldova vor beneficia, în total, de fonduri de numai 2,3 miliarde de euro.

Dumitru Buzatu, președinte CJ Vaslui: „Noi trebuie să ne susținem autostrada noastră, A8”

„Pentru PNRR trebuie un consens între partidele cu reprezentare în Parlamentul României. Planul a fost retrimis de Bruxelles pentru a fi revizuit și este o chestiune proviziorie în prezent. Noi trebuie să remontăm efectele negative pe care le avem și vom vedea cum vor decurge lucrurile. Sigur că vor mai fi critici și nu trebuie să ne așteptăm la minuni. Acest PNRR, în actuala formă, este și inegal printre regiunile țării și trebuie revizuit pentru că a fost făcut în conformitate cu nevoile cauzate de pandemie și nu cu nevoile reale.

Vom vedea dacă unele aspecte vor face obiectul consensului politic. Noi trebuie să susținem autostrada noastră de exemplu, un proiect important pentru dezvoltarea zonei. Avem linii strategice de dezvoltare, asfaltarea drumurilor județene, apă și canalizare, altele în afara POIM. Actualii guvernanți, care în anii trecuți se băteau cu pumnul în piept că susțin proiectele Moldovei, acum nu mai fac absolut nimic”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, într-un interviu acordat pentru BZI.