Grup infracţional , format din părinţi şi copii minori, destructurat astăzi la Bârlad

Un grup infracţional organizat, format  din   MV şi SC, soţ şi soţie, precum şi din cei cinci copii ai acestora, dintre care trei majori  şi doi minori (de 15 și respectiv  16 ani), a fost destructurat astăzi, 1 iunie, de procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului  Combatere a Criminalităţii Organizate  Vaslui. Grupul infracțional  a acționat pe raza municipiului Bârlad,  începând cu anul 2014 și până în prezent, specializat  în săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative in vigoare, fără a deţine autorizaţie.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014 şi până în prezent, suspecţii MV, SC, și MII au constituit un grup infracțional organizat, structurat pe baza relațiilor de familie, în scopul comercializării de produse susceptibile de avea efecte psihoactive către consumatori din rândul tinerilor din municipiul Bârlad.  Suspecţii MV., SC, MAI, MII, ME şi AM, au distribuit și vândut produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în perioada 2014 – 2016, atât în mod direct, cât și indirect, prin determinarea a alți patru minori, din cadrul aceleiași familii, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să comercializeze astfel de substanțe.

“Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la domiciliul suspecţilor a fost găsit şi ridicat un plic ambalat, conținând materie vegetală precum și o altă cantitate de aproximativ 20 g de astfel de substanță, despre care există suspiciuni că este susceptibilă de avea efecte psihoactive. Totodată a fost ridicată suma de 2.770 lei și 500 de euro, sumă de bani care provine din activitatea infracţională. De asemenea, au fost puse în executare şapte mandate de aducere privind suspecții în cauză. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.