Grav accident la Mărul de Aur! Intervine elicopterul SMURD

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, prin
Detașamentele de pompieri Vaslui si Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o autospecială pentru descarcerare grea, trei ambulanțe SMURD (o ambulanță tip C1 și două tip B2) la un accident rutier produs în zona Crasna. La intervenție s-au deplasat și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. În accident au fost implicate două autovehicule, în care se aflau șase persoane cu vârste cuprinse între 1 și 53 ani.
La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două autoturisme grav avariate, în care se aflau șase victime (între care și un copil), două dintre acestea fiind încarcerate și în stare de inconștiență. La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD.
Pompierii militari au asigurat zona și măsurile PSI, au evaluat victimele și, concomitent, au început manevrele pentru descarcerare. Din nefericire, una dintre victime prezenta leziuni incompatibile cu viața.
Patru victime, între care și copilul au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. O a cincea victimă, un bărbat în vârstă de aproximativ 22 ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din județul Iași.
După descarcerarea, evaluarea, acordarea de prim ajutor și transportul victimelor la unități medicale de specialitate, pompierii militari au asigurat și, mai apoi, degajat zona în care s-a produs accidentul.
Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiștii vasluieni.

One thought on “Grav accident la Mărul de Aur! Intervine elicopterul SMURD

Comentariile sunt închise.