Golden Buzz pentru vasluianul Rareș Trufea, la Românii au talent! ”Nu pot să cred! Sunt în al nouălea cer!”

Vasluianul Rareș Ionel Trufea, tânărul care a făcut senzație cu talentul său muzical la „Românii au talent”, este cel care a primit al doilea Golden Buzz în sezonul 11, difuzat în ediția de luni seara, 8 februarie, la doar două zile după ce a împlinit 17 ani. 

După ce a impresionat juriul și publicul, cântând la pian și cu vocea, Smiley și Pavel Bartoș l-au trimis direct în semifinală, pe tânărul din Vaslui, care a împlinit 17 ani în urmă cu trei zile. Rareș Trufea i-a convins pe Smiley și Pavel Bartoș să apese pe Golden Buzz după o interpretare plină de emoție. Tânărul a interpretat la pian și vocal melodia ”Jealous”, iar emoția pe care a transmis-o i-a atins pe jurați, dar și pe Smiley și Bartoș.

 

“John Legend la pian”, după cum l-a numit Andi Moisescu, Rareș a venit la emisiunea de talente pentru a-și testa limitele și a căpăta experiență. Tânărul este elev în clasa a XI-a și studiază în Piatra Neamț, la Liceul de Arte “Victor Brauner”.

Pasiunea pentru muzică a început de la vârsta de 5 ani, fiind impulsionat și de tatăl său care a fost solist vocal. Acesta i-a descoperit talentul, la vârsta de 6 ani, când i a lovit cu lingura un pahar, iar copilul i-a spus ce notă muzicală este. Ulterior, în clasa a II-a, i-au luat un pian electric și a început sa ia cursuri. Moștenește talentul de la tatăl lui, care este pensionar și liber profesionist solist vocal. Mama lucrează în Italia ca asistentă domiciliară. Pentru el, acest talent este un dar de la Dumnezeu. Îi place muzica de foarte mic și îi place să danseze. Idolii lui din domeniu sunt profesoarele lui, pe care le îndrăgește foarte mult și care sunt alături de el mereu.

Elev de 10, Rareș a mărturisit ca școala este pe primul plan, iar pe viitor își dorește să ajungă să studieze în străinătate și să-și cumpere un pian mecanic.

Cel mai important moment pe plan profesional a fost când a câștigat în clasa a IX a, premiul cel mare la concursul national de pian “Carl Czerny” și la Olimpiada Națională de interpretare vocală, instrumentală și studii teoretice.

În prezent, Rareș se concentrează pe studiul pianului, de un an de zile face și canto clasic, dar interpretarea vocală care i-a impresionat pe profesioniștii din juriu a recunoscut că este așa… după cum a simțit el.

Pe scena de la “Românii au talent”, Rareș i-a cucerit pe jurați cu interpretarea sa. Atât partitura de pian, cât și vocea i-au făcut pe Andi, Florin, Andra și Alexandra să se ridice în picioare, iar pe Smiley și Pavel să apese Golden Buzz.

Andra și-a găsit cu greu cuvintele după acest moment: “Mi-e greu să mai spun ceva după ce am auzit acest cântec atât de bine interpretat de tine. Mie nu-mi vine să cred că tu, la 16 ani, poți să cânți atât de bine un cântec ca acesta. Tehnica asta, deși zici că nu ai studiat, să ai un asemenea simț la fiecare  ”floricică” pe care o faci este extraordinar”.

Smiley și Pavel Bartoș au fost cu un pas înaintea Andrei, care a vrut să apese butonul de Golden Buzz. „Rareș a cântat superb! Mai aveam puțin și eu voiam să apăs acest buton. M-a impresionat interpretarea lui matură. Este exact cum îmi doresc eu să aud cântăreții din ziua de astăzi”, a declarat cântăreața.

„Rareș ești minunat! Vocea ta sună impecabil și faptul că știi să cânți atât de frumos la pian… Ai o tehnică vocală impecabilă, ești perfect! Jos pălăria! Nici nu o mai pun la loc, o las așa, jos.

Ai primit butonul auriu de la Smiey și Pavel, care au și ei un buton auriu acolo, ești direct în semifinală. Rareș ești mare!”, i-a transmis Andi Moisescu.

„A fost superb, impecabil, orice cuvânt e de prisos”, i-a spus și Alexandra Dinu, rămasă fără cuvinte la finalul acestui moment.

Reacția juriului a fost neașteptată pentru adolescentul care spera să obțină trei de ”Da”, pentru a trece în etapa următoare.

”Mă simt șocat, sunt fericit, nu pot să cred! Adică eu speram să trec în etapa următoare măcar cu trei de ”Da”… Se pare că fost mult mai bine.Mai am de lucrat la încrederea în mine, dar sunt perfecționist și mereu am vrut mai mult de la mine. Chiar și atunci când mi se spunea că a fost foarte bine, eu parcă tot nu eram mulțumit. De asta nu mă așteptam la așa ceva. Dar, se pare că am luat Golden Buzz-ul! Nu pot să cred! Sunt în al nouălea cer!”, a spus Rareș Trufea.