Ghinioane peste ghinioane la Vanbet! Un nou incendiu s-a produs aseară

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit aseară cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren încărcat cu paie, autovehicul aflat în curtea societății Vanbet din localitatea Banca Sat, comuna Banca.

Un autocamion încărcat cu zece tone de paie a luat foc aseară, după ce șoferul a agățat la intrarea în societate firele de înaltă tensiune. Acestea au căzut peste remorcă, au produs un scurt circuit, iar de aici până la un incendiu puternic nu a mai fost decât un pas. imp de peste două ore, să limiteze dezastrul care se anunța, fiind ars doar TIR-ul, complet, cu tot cu încărcătură. Au fost salvate șase hale de producție, pentru creșterea puilor.

„La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul autotrenului și al capului tractor, existând pericolul de extindere la o moară de cereale și la la câteva hale.
S-a acționat pe două sectoare, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor imobile din jur. Au ars aproximativ zece tone paie, autotrenul și capul tractor. Nu au fost victime.
Au fost salvate șase hale pentru creșterea păsărilor și o moară de cereale.” au declarat reprezentanții ISU Vaslui.
Se pare că ghinioanele se țin lanț de Fănel Bogoș, patronul Vanbet. Cu doar câteva zile în urmă, un mare lanț de magazin a descoperit ouă infectate cu Salmonella, produse în fermele acestuia.