( Galerie foto) Exercițiu ISU la Spitalul Județean: incendiu la un etaj superior

Joi, 11 martie 2021, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, au desfășurat un exercițiu în incinta Spitalului Judeţean de Urgență Vaslui cu scopul de a pregăti personalul medical în cazul unor situaţii reale de urgenţă.
Scenariul exercițiului a presupus producerea unui incendiu la etajele superioare ale unității spitalicești, în acest sens fiind simulate mai multe intervenţii de salvare a persoanelor și acordarea primului ajutor victimelor care s-au evacuat prin partea superioară a clădirii. În cadrul exerciţiului s-a efectuat și instruirea personalului spitalului privind intervenția în caz de incendiu.
Scopurile generale ale acestui exercițiu au constat în verificarea modului de intervenție a salariaților Spitalului Județean, precum și modul de intervenție al serviciului privat pentru situații de urgență din cadrul S.J.U. Vaslui în contextul sprijinului forțelor profesioniste pentru situații de urgență.
La exercițiu a participat și Sasha – un câine specializat în căutarea victimelor-, alături de plutonierul major Gheorghiu Dan, cei doi alcătuind un echipaj specializat în operaţiunile de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături.

Activitatea pompierilor organizată cu forțe și mijloace în teren s-a desfășurat în condiții bune și s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru o situație reală. Astfel de exerciții se vor mai desfășura și în următoarele etape, astfel încât personalul participant să-și poate perfectiona abilitățile de salvare în condiții reale de intervenție.

E