Funcţionar public din comuna Deleni, găsit incompatibil de ANI

Inspectorii de Integritate au descoperit cã Georgeta Filip, funcționar public în cadrul Primãriei comunei Deleni, s-a aflat în stare de incompatibilitate timp de aproape trei ani, perioadã în care a deținut și funcția de administrator financiar la școala din comunã.

„Agenția Naționalã de Integritate (ANI) a constatat încãlcarea regimului juridic al incompatibilitãții de cãtre Georgeta Filip. Aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 31 martie 2009 – 31 decembrie 2013, întrucât, pe perioada exercitãrii funcției publice a participat la concursul organizat pentru ocuparea funcției de administrator financiar în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Deleni și l-a promovat, exercitând ulterior activitãți specifice funcției, încãlcând astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãrora „Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfãșura alte activitãți, remunerate sau neremunerate, dupã cum urmeazã: a) în cadrul autoritãților sau instituțiilor publice”, se aratã într-un comunicat de presã al ANI.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Georgeta Filip a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai arată ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.