FOTO/VIDEO Județul Vaslui, devastat de inundații

Precipitațiile abundente care au căzut în ultimele ore în zonă de Nord Vest a județului Vaslui, au provocat inundații în comunele Dumești, Todirești, Vulturești, precum și în orașul Negresti, suburbia Poiana.

Astfel, în comuna Dumești, pompierii din cadrul Gărzii II Negrești intervin cu un ASAS (Autospecială cu apă şi spumă) și două motopompe pentru evacuarea apei din cinci gospodării. În Poiana, o suburbie a orașului Negrești se intervine cu două autospeciale și două motopompe pentru evacuarea apei din șase gospodării. De asemenea, spre Poiana, se deplasează de la Detasamentul de Pompieri Bârlad, un echipaj cu un autocamion și o motopompă de mare capacitate. De la Detasamentul Vaslui se deplasează un microbuz cu zece subofițeri, care au misiunea de a îndigui podul de cale ferată care trece peste râul Bârlad în localitatea Vulturești, comuna Vulturești. Întreaga acțiune este condusă de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui, col. Blagoci Ghiorghe.

În urma inundațiilor provocate de ieșirea din matcă a râului Bârlad, avem un prim bilanț din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui.

Astfel, în cele trei comune afectate de inundații (Băcești, Dumești, Todirești) , avem următoarele: – 17 locuințe inundate, dintre care 15 în comuna Băcești, una în comuna Dumești și încă una în comuna Todirești;

– Anexe inundate – una în comuna Dumești;
– 41 de curți și grădini inundate, dintre care 26 în comuna Băcești, 10 în comuna Todirești și cinci în comuna Dumești;
– 3 poduri avariate, toate în comuna Todirești;
– 1 podeț avariat, în comuna Băcești;
– 8 persoane evacuate, dintre care șase din com. Băcești și două din com. Todirești (sat Huc);
– 40 animale salvate, în com. Todirești;
Au fost afectate trei drumuri, după cum urmează: – DJ 248 A ( inundat pe o porțiune de 25 m); – DC 119 (inundat pe o porțiune de 50 m); – DC 132 ( inundat pe o porțiune de 50 m).