FOTO/VIDEO Dezastru în județ. Drumuri blocate, zeci de persoane salvate de ISU

Codul portocaliu de vreme severă valabil până mâine dimineață a adus averse abundente de ploaie în județ. S-a format o viitură, din cauza scurgerilor de pe versanți, care a a blocat pe o porțiune de câțiva metri DE 581, în dreptul pensiunii Mira.

Pe de altă parte, Detasamentul de pompieri Bârlad a intervinit pe DJ 283, între Perieni și Pogana pentru a debloca trei autoturisme blocate de apă de pe șosea. În autoturisme erau blocate 7 persoane.

În cartierul Podeni, pe str. Ioan Slavici, din Bârlad, pompierii au fost chemați pentru a scoate apa din zece gospodării. Se intervine cu o autospecială cu apă și spumă  (ASAS) și o motopompă transportabilă.

La Zorleni 20 de gospodării și o casă au fost inundate. La fața locului se află prefectul, echipaje ale ISJU și de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Zorleni.

După câteva zeci de minute de ploaie, străzile din oraşul Bârlad s-au umplut de apă. Situaţia cea mai gravă este pe porţunile care nu sunt asfaltate. Localinicii resemnaţi au început să facă haz de necaz, unii mai curajoși și-au luat undiţele şi au început să pescuiască.

Începând de astăzi, 03 iunie, ora 12.00, până mâine dimineață, 04 iunie, la ora 06.00, a fost instituită avertizare Cod Portocaliu. În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.