(foto) Elevi de 10, premiați la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

Sâmbătă, 15 iunie,  Primăria municipiului Vaslui i-a premiat pe câțiva dintre cei mai buni copii ai orașului:  pe elevii care au obținut nota 10,00 la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat,  dar și pe cei care au câștigat concursul de proiecte ”Primar pentru o zi”. Nu au fost ignorate nici cadrele didactice care au coordonat activitatea copiilor, cărora Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, le-a mulțumit pentru întreaga activitate desfășurată, asigurându-i totodată, atât pe elevi cât și pe profesori, de aprecierea, recunoștința și sprijinul administrației locale.

În contextul noilor reguli inmpuse de pandemie, Primăria Vaslui a încercat să nu renunțe la câteva activități considerate a fi importante. Premierea Elevilor de 10 ai orașului, a fost considerată una dintre aceste acțiuni, astfel încât sămbătă, 15 august, aceștia au fost invitați să urce pe scena amplasată în Parcul Copou, unde primarul Vasile Pavăl i-a felicitat personal, oferindu-le diplome și premii în bani.

”Vreau să îi felicit pe copii, vreau să felicit cadrele didactice care au contribuit la obținerea acestui rezultat, să felicit  conducerea școlilor și, nu în ultimul rând, pe părinții care i-au îndrumat și i-au sprijinit pentru obținerea acestor rezultate. Este doar un început pentru voi, dragi copii! Un început frumos, pe care îmi doresc să îl duceți mai departe, să vă desăvârșiți pregătirea, să deveniți oameni deosebiți în domeniile pe care le veți alege. Desfășurăm aceste momente într-un mod atipic a ceea ce făceam noi în această perioadă. În luna ianuarie am pregătit pentru tot anul, un program deosebit, amplu, care să ne reprezinte pe noi și comunitatea noastră. Din păcate, vremurile nu ne-au permis, dar vreau să vă spun că viața merge mai departe, iar mesajul meu este de încredere că vom depăși aceste acest moment. vreau să transmit tuturor vasluienilor un gând bun și să îi asigur că vasluiul va redeveni un centru cultural, cu foarte multe manifestări și cu o perspectivă bună”, a spus Vasile Pavăl.

Acesta i-a invitat pe scenă mai întâi pe elevii care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională: pe Daria Istrătucă -absolventă a Școlii Gimnaziale ”Constantin Parfene” Vaslui, pe Eva Chiriță – absolventă a Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui și pe Bianca Alessia Sandu absolventă a Școlii ”Mihai Eminescu” Vaslui.

Amalia Geman si Alexandru Brânză, ambii de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, au fost cei doi tineri premiați pentru  notele de 10 obținute la bacalaureat.

Pe scenă au fost invitați și directorii unităților școlare de la care provin copiii premiați.

 Primari pentru o zi

Potrivit tradiției, și în acest an Primăria Vaslui a organizat concursul de proiecte în cadrul manifestării intitulate sugestiv ”Primar pentru o zi”. Câștigătorii , trei liceeni din Vaslui, au avut  ocazia de a vedea ”pe viu” cum se desfășoară munca primarului și a celor doi viceprimari a municipiului, în cadrul unui exercițiu civic prin care Primăria Vaslui dorește să încurajeze cultura participativă a tinerilor. Concret, cei trei i-au însoțit pe primar și pe cei doi viceprimari pe parcursul unei zile obișnuite de muncă, au participat la toate activiățile derulate și au înțeles mai bine care sunt atribuțiile primăriei și ce se află în spatele a ceeea ce înseamnă buna desfășurare a lucrurilor într-un oraș ca Vasluiul

Selecția celor trei s-a făcut în urma unui concurs de proiecte, în urma căreia   Sânziana Cârlan, elevă a Colegiului Economic ”Anghel Rugină”,  a fost desemnată câștigătoare, alături de Iasmina Angheluță de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” și de Viviana Bulugu, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, ultimele două însoțind cei doi viceprimari ai municipiului. Tinerele și-au prezentat pe scurt proiectele apreciate de primarul Vasluiului, care a afirmat că acestea constituie tot atâtea idei viabile de dezvoltare a comunității.  La final, Vasile Pavăl le-a oferit elevelor și profesorilor coordonatori, diplome, materiale promoționale şi premii în bani. (Mihaela Zărnescu)