Femeie din Murgeni, înşelată prin metoda Accidentul

Poliţiştii au probat activitatea infracţională a doi bărbaţi din judeţul Iaşi, complici la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda accidentul, faţă de o femeie din oraşul Murgeni.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Murgeni efectuează cercetări față de doi bărbați în vârstă de 33 de ani, din județul Iași, bănuiți de complicitate la infracțiunea de înșelăciune, victimă fiind o femeie de 41 de ani, din orașul Murgeni.

În dimineața de 20 iunie, femeia a sesizat polițiștii despre faptul că a fost contactată telefonic de un bărbat, care s-a prezentat ca fiind avocat și i-a precizat că fiul ei a provocat un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane. De asemenea, femeia a precizat că bărbatul i-a solicitat suma de 5000 lei pentru a face demersurile legale ca fiul acesteia să nu răspundă penal, sumă de bani care ar trebui trimisă printr-un mandat poștal.

Urmare a activităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Murgeni, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași, s-a reușit depistarea în flagrant a doi bărbați care s-au prezentat la un oficiu poștal din municipiul Iași pentru a ridica suma de bani trimisă de femeie.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

În continuare, polițiștii desfășoară activități pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea faptei.

Pentru prevenirea acestor tipuri de fraude, Poliţia vă recomandă insistent:

 Dacă sunteți contactați de pe un număr pe care nu îl cunoașteți de către o persoană care se dă drept rudă, cereți cât mai multe detalii, din care să vă convingeți de identitatea celui în cauză. Verificați pe un număr de telefon cunoscut deja dacă situația de urgență este reală.

Nu dați curs instrucțiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocați și reprezintă rudele implicate într-un accident rutier.

Nu depuneți sume de bani în conturile unor persoane pe care nu le cunoașteți. Aceeași recomandare trebuie să o aveți în vedere dacă persoane necunoscute vă solicită, sub orice pretext, să reîncărcați cartele telefonice. Oricine poate fi implicat într-un accident de circulație, dar într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident rutier nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgență.    În cazul în care primiți un astfel de telefon, anunțați imediat Poliția prin apel la 112, așteptați recomandări din partea unui polițist și respectați-le întocmai!

Apelăm totodată la persoanele care au rude apropiate ce se încadrează în profilul victimelor înșelăciunilor să ia legătura cu acestea și să le prevină,  pentru a nu cădea în plasa răufăcătorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.