,,Fast & Furious” pe străzile din Bârlad – unul dintre vitezomani era beat

În ziua de 3 martie, în jurul orei 21:15, polițiștii  Biroului Rutier Bârlad au fost sesizați de mai mulți cetățeni cu privire la faptul că, în zona bulevardului Republicii, două autovehicule sunt implicate în întreceri neautorizate. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat cele două autoturisme care schimbau brusc benzile de sens fără a se asigura deranjând participanții la trafic care circulau regulamentar.

Conducătorii celor 2 autoturisme,  un bărbat de 20 de ani, din Băcani, și unul de 21 de ani, din Banca, au fost testați cu aparatul alcooltest, pentru cel din urmă rezultând o valoare de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”participare în calitate de conducător auto la întreceri neautorizate pe drumurile publie”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 339, alin. 2 din Codul Penal. Complementar, pentru cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii permiselor de conducere, până la finalizarea cercetărilor din dosarul penal.