Fără permis la volan, un tânăr s-a fugărit cu rutiera! A fost prins și reținut!

Poliţiştii Secției 7 Poliției Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

La data de 9 ianuarie 2023, ora 23.30, un echipaj de poliție al Secției 7 Poliție Rurală Banca, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245D, în localitatea Unțești, comuna Bogdănești, a depistat și efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, înmatriculat provizoriu în județul Vaslui, care circula spre drumul european DE 581. Autoturismul nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea, încercând să iși asigure scăparea. Autoturismul a fost urmărit și blocat de către polițiști pe un teren agricol, din proximitatea drumului european.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție, pentru efectuarea de cercetări.  Totodată, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că barbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La data de 10 ianuarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Secției 7 Poliției Rurală Banca au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale derulate de către bărbat.