Fabrică de pâine, închisă de inspectorii DSVSA Vaslui

O fabrică de pâine din comună Suletea a fost  închisă, astăzi, de inspectorii Direcției Sanitar  Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  (DSVSA) Vaslui din cauza condițiilor igienice precare în care se preparau produsele de panificație.

 „Inspectorii DSVSA au constat deficient grave privind igienă în spațiile de producție,  materiile prime erau depozitate în mod necorespunzător, echipamente ale personalului necorespunzătoare, igienă necorespunzătoare a utilajelor de lucru. Nu se poate produce pâine în condiții insalubre:  pereții  cu mucegai, fără pavimente care să poată fi curățate ușor, utilaje necurățate înainte de începerea lucrului. Așa ceva nu se poate tolera, fapt pentru care s-a dispus suspendarea temporară a activității, până la remedierea deficiențelor constatate . Dacă acestea se remediază în 12 sau 24 de ore  și ni se trimite solicitare în acest sens, imediat vom trimite colegii să constate acest lucru și vom redeschide fabrica.

Pe această cale atrag atenția tuturor producătorilor din județul Vaslui, pentru că această este a două unitate închisă în două săptămâni, să se aplece un pic mai mult asupra condițiilor de igienă din spațiile de producție, a modului de depozitare și comercializare, astfel încât să ne asigurăm că cetățenii județului Vaslui și nu numai, consumă pâine și produse de panificație salubre.”, de-a precizat dr. Mihai Ponea,  directorul executive al DSVSA Vaslui .