Evaziunea fiscală din bâlciul de la Bârlad, în atenţia poliţiştilor

În ziua de 28 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, cu ocazia organizării bâlciului anual din municipiul Bârlad, o acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a altor forme ale criminalităţii economico-financiare.     

Cu ocazia activităților desfășurate au fost legitimate 50 de persoane şi verificați peste 40 de agenți economici. Au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.500 lei, fiind ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri de uz casnic şi jucării.

De asemenea, poliţiştii au constatat o infracțiune de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută și pedepsită de art. 90 din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării peste 200 articole de îmbrăcăminte, prejudiciul fiind aproximat la suma de 74.000 lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate în activitatea economică și a protejării consumatorului.