Au dat foc la casa mortului! O lumânare nesupravegheată a produs dezastrul

Situație ciudată și mai puțin obișnuită la Coroiești. După ce un sătean a decedat, rudele acestuia au aprins lumânari la căpătâiul defunctului. Lumânările lăsate nesupravegheate au aprins întreaga locuință.

„Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Chilieni, comuna Coroiești. La intervenție a participat și SVSU Coroiești cu o autospecială de stingere cu apă.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. În incendiu nu au fost înregistrate victime, însă cetățenii din localitate au apucat să scoată din casă o persoană decedată cu aproximativ o oră și jumătate înainte de izbucnirea incendiului.” au declarat reprezentații ISU.
Dupa câteva ore, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, trei camere de locuit și bunurile aflate în interior , diverse textile și documente.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o lumânare uitată aprinsă lângă persoana decedată.