Eroii martiri, comemorați la Vaslui

Ca în fiecare an, Monumentul Eroilor Revoluției Române din 1989 din Cimitirul ”Eternitatea” a fost locul în care s-a desfăşurat festivitatea de depunere de coroane în memoria celor decedaţi în decembrie 1989. Alături de Primăria Vaslui și Consiliul Județean, reprezentanții ai instituțiilor deconcentrate, cadre militare şi reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari s-au aflat prefectul Isabel BOGDAN şi subprefectul Mircea GOLOGAN.

În programul manifestărilor au fost incluse oficierea serviciului religios ȋn memoria eroilor martiri, alocuţiuni ale oficialităţilor locale și judeţene, depuneri de coroane de flori de către reprezentaţii instituţiilor publice și ai celorlalte organizaţii invitate, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare.

”Începută în Timişoara, şi continuată în întreaga ţară, Revoluţia din decembrie 1989 a fost radicală, cu sacrificii umane, pentru înlăturarea vechiului regim. Istoria şi sângele vărsat ne obligă să recunoaştem însemnătatea zilei de 22 Decembrie, una în care istoria şi destinul poporului român au suferit o cotitură radicală, poporul român alegând libertatea. Astăzi, la 27 de ani de la Revoluţie,  datorită lor, revoluţionarilor, putem afirma cu mândrie că trăim într-o Românie demnă, membră cu drepturi depline a Uniunii Europene şi partener de încredere al NATO. Pe 22 Decembrie am ales să fim liberi, dar am ales în acelaşi timp şi reversul medaliei, responsabilitatea de a ne folosi libertatea, responsabilitatea de a decide, inclusiv responsabilitatea de a ne îngriji singuri de vieţile noastre. Să-i cinstim, aşadar, pe eroii noştri vasluieni care şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi ca un popor liber, fără destine îngrădite! În calitate de prefect al județului Vaslui, doresc să-mi exprim compasiunea şi ataşamentul faţă de familiile eroilor Revoluţiei din decembrie 1989. Pentru că se apropie Sărbătoarea Crăciunului, vă doresc tuturor sărbători fericite şi Dumnezeu să ne ajute!”, a declarat prefectul județului Vaslui, Isabel BOGDAN.

Festivităţile au fost organizate de Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui, cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.