Episcopia Hușilor organizează ”Marşul pentru viaţă”

Episcopia Huşilor şi Asociaţia ”Provita” Vaslui organizează la sfârşitul săptămânii ”Marşul pentru viaţă”, derulat sub genericul ”Unic din prima secundă”, eveniment care îşi propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului avorturilor.

Evenimentul va începe cu o serie de momente artistice şi luări de cuvânt, iar apoi se va porni în marş pe traseul Centrul Civic – Biserica “Sfântul Ioan” – intersecţia Crucea Gării – Bulevardul Traian – Piaţa Traian – Liceul “Mihail Kogălniceanu” – Biserica “Adormirea Maicii Domnului” – Centrul Civic.

“Am această convingere că fiecare dintre noi suntem ‘setaţi’, programaţi – ca să folosesc un termen la modă, evitând intenţionat unul specific bisericesc – să iubim viaţa. Suntem setaţi să tânjim pentru viaţă, să ne îndrăgostim de tot ceea ce ţine de viaţa pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o fiecăruia în parte. Şi de vrem, şi de nu vrem, viaţa este un mare dar, de care ne bucurăm clipă de clipă. Dacă noi ne pronunţăm împotriva avortului, de fapt susţinem viaţa. Nu interzicem ‘dreptul’ nimănui. Suntem pro-viaţă”, a transmis episcopul Huşilor, PS Ignatie, într-un mesaj postat pe site-ul Episcopiei Huşilor.

La nivelul judeţului Vaslui, “Marşul pentru viaţă” este organizat în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi şi Primăria municipiului Vaslui.