Episcopia Hușilor îndeamnă la responsabilitate, post şi rugăciune intensă

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au îndemnat credincioşii din eparhie să intensifice rugăciunea şi postul, ca prime măsuri de sporire a lucidităţii, discernământului şi aşezării sufleteşti, în contextul situaţiei generate de răspândirea coronavirusului.

“Mântuitorul Hristos este Cel care aduce linişte, lumină, pace şi bucurie în viaţa noastră, aşa cum nimeni, niciodată, nu ne poate dărui. În istoria Bisericii găsim numeroase mărturii ale binefacerilor rugăciunii în comun şi a sporirii solidarităţii între creştini în situaţii de criză similare. În acest sens, vă îndemnăm părinteşte ca zilnic să includeţi în programul personal de rugăciune Acatistul Bunei Vestiri, pentru întărirea în credinţă, pentru vindecarea celor bolnavi şi pentru sprijinul celor care acordă asistenţă medicală”, au transmis reprezentanţii Episcopiei Huşilor într-un comunicat de presă.

Sursa citată aminteşte rugăciunea specială recomandată de Patriarhul Daniel, pentru încetarea noii epidemii, pe care preoţii o vor include în cadrul fiecărei slujbe.

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au subliniat, totodată, importanţa măsurilor de igienă pe care cetăţenii trebuie să le adopte.