Elevii pot concura acum la Concursul International de Discursuri EF Challenge 2016.

Vorbitul in public reprezinta una dintre cele mai inalte abilitati ale elevilor din Romania, iar acestia au acum ocazia de a exprima lumii intregi opiniile lor despre viata si educatie, in limba engleza, la Concursul International de Discursuri EF Challenge 2016.
Pentru editia din acest an, organizatorii au lansat o intrebare foarte atractiva – “Crezi ca nimic nu e imposibil?” – iar elevii din intreaga lume isi vor utiliza toata creativitatea, pentru a elabora cele mai convingatoare discursuri pe aceasta tema.
Competitia de discursuri in limba engleza, adresata grupelor de varsta 11-14 ani si 15-19 ani, se desfasoara in mai multe faze, iar prima etapa este selectia la nivel de scoala (15-30 martie 2016), urmata de pre-selectia nationala (1-10 aprilie 2016) si selectia nationala (16 aprilie). Ultima etapa este selectia mondiala ce va avea loc in 30 aprilie 2016, iar cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate in fata unui public international, la Forumul EF Youth Leadership, care se va tine in august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia). Inscrierile la concurs sunt gratuite si se fac online, pe website-ul  http://www.ef.com/efchallenge/, de profesori, iar mai apoi de catre elevi, pe baza „codului de profesor”.
La selectia pe scoala, profesorii coordonatori din fiecare unitate de invatamant vor organiza un concurs pentru a alege castigatorul din scoala respectiva. Astfel, elevul ce acumuleaza cele mai multe puncte din fiecare scoala va trebui sa incarce filmarea pe YouTube, urmand ca link-ul cu videoclipul, de 2 pana la 5 minute, sa fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu – impreuna cu numele complet, scoala pe care o reprezinta si profesorul coordonator. Urmeaza apoi preselectia nationala, unde se vor alege cele mai bune 20 de discursuri dintre castigatorii din fiecare scoala.
In cadrul selectiei nationale, se va alege cel mai bun discurs la nivel national, de aceasta data elevii aflandu-se in fata unui public si al juriului. Castigatorul va fi propus la selectia de la nivel mondial. Discursul castigatorului din fiecare tara va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selectia globala, iar cei mai buni 20 de oratori din intreaga lume vor prezenta discursurile la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro.
Premii a pentru elevi si pentru profesorii coordonatori
Organizatorii au pregatit si premii atractive pentru participantii din intreaga lume. Douazeci dintre acestia, cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, vor fi castigatorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum in Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au sansa sa castige un curs impreuna cu colegii de clasa, in Marea Britanie sau in Singapore. Zece elevi vor castiga o tabara internationala de studii pe o durata de 2 saptamani. Recompensati vor fi si profesorii coordonatori, iar zece dintre acestia vor primi un curs de pregatire didactica in strainatate si 300 de elevi si profesori vor castiga un curs online de limba engleza la EF Englishtown, pe o durata de 3 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.