Elevi ai Şcolii nr. 6 Vaslui, „iepuraşi de Paşte” pentru 19 copii din Moara Grecilor

Sărbătorile Pascale vor fi mai îmbelşugate pentru două familii cu mulţi copii, din Moara Grecilor, datorită iniţiativei copiilor şi a cadrelor didactice de la Şcoala nr. 6 “Mihai Eminescu” Vaslui.

Încărcaţi cu pachete care conţineau nu numai haine şi jucării, dar şi rechizie, dulciuri şi foarte multe alimente, elevii de la clasele IV B, IV A, III B şi II C, coordonaţi de învăţătorii Luminiţa Popa, Gigliola Buzum, Miluţa Militaru şi Alina Diaconu, s-au oprit la cele două familii: una cu 11 copii, cealaltă cu opt.

I-am însoţit pe cei mici la prima familie, unde mama era în febra pregătirilor de Paşte, profitând de faptul că toţi cei 11 copii (cu vârste între 3 şi 19 ani) erau  la grădiniţă, la şcoala generală, la liceu şi, băiatul cel mare, la o facultate de informatică din Iaşi. Darurile au fost primite cu bucurie şi cu mulţumiri.

„Acţiunea de astăzi, intitulată generic „Iepuraşul de Paşte”, face parte din proiectul de voluntariat „Darul Bucuriei”,un proiect SNAC  (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară- n.r.) mai amplu, derulat de şcoala noastră. Obiectivul nostru este de a-i învăţa pe elevii noştri să fie toleranţi, să empatizeze cu cei din jur, să se implice în activităţi de voluntariat, atât ca mijloc de dezvoltare  personală dar şi în vederea integrării sociale a copiilor cu diverse probleme. Acţiunea a fost demarată în primă fază de una din clase, dar au aderat la idee copii şi apoi părinţii de la alte trei clase, astfel încât, prin contribuţia financiară şi materială a tuturor am putut să aducem o bucurie de Paşte acestor două familii. Le mulţumim părinţilor, care au fost alături de noi şi Primăriei Vaslui, partener în această acţiune „, ne-a spus prof. Luminiţa Popa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.