Lansare de proiect la Școala din Dumești

Asociația ,,Profizica”, reprezentată de preşedinta acesteia prof. dr. Irina Dumitrașcu, inspector şcolar pentru disciplina Fizică, cu atribuţii pentru disciplina Chimie, în parteneriat cu ISJ Vaslui, reprezentat de inspector general general prof. Gabriela Plăcintă, și Școala Gimnazială Mareșal „Constantin Prezan” Dumești, reprezentată de director prof. Ionel-Relu Butnaru, a lansat miercuri, 27 noiembrie 2019, proiectul „Să înțelegem mai bine viața”. Lansarea a avut loc la școala din Dumești, fiind implicate și câteva cadre didactice ale școlii: Matei Florin-Giani, Butnaru Lenuța-Luiza, Lefter Ana-Maria, Baciu Petronel. Managerul proiectului, care se va derula în perioada 27 noiembrie 2019 – 27 ianuarie 2020, este Irina Dumitrașcu.

Proiectul „Să înțelegem mai bine viața”, face parte din cadrul programului Start ONG lansat de KAUFLAND ROMÂNIA şi implementat de Asociaţia ACT FOR TOMORROW  şi  se adresează unui număr de 50 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Mareșal Constantin Prezan” Dumești, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, aceștia provenind din familii cu risc socio-economic.

Proiectul  își propune să-i familiarizeze pe elevi cu științele sociale, mai cu seamă, fizica și chimia, și nu oricum, ci prin explicarea unor fenomene întâlnite zilnic în viața cotidiană.

„Asociația Profizica a ales școala din Dumești, deoarece sunt mulți elevi care provin dintr-un mediu socio-economic slab dezvoltat, existând fenomenul abandonului școlar. Unul dintre obiectivele proiectului este prevenirea și reducerea absenteismului și a abandonului școlar. Prin activitățile propuse se urmărește și o mai mare implicare a elevilor în studiul fizicii și al chimiei, precum și creșterea interesului pentru participarea la concursuri, olimpiade specifice acestor discipline”, a precizat  insp. prof. dr. Irina Dumitrașcu.