DSP Vaslui: ”Gradul de ocupare al locurilor de vaccinare împotriva COVID-19 este de 100 %”

În cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vaslui, demarată ȋn data de 4 ianuarie a.c.,  până la data 25 ianuarie au fost vaccinate 4.566  persoane.

În perioada 23-24 ianuarie, în județul Vaslui  au fost vaccinate împotriva SARS-COV-2 un număr de 609 persoane, distribuția pe centre de vaccinare fiind următoarea:

  • Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 29 persoane;
  • Clubul Pensionarilor Vaslui – 175 persoane;
  • Sala de Sport – Școala Episcop Iacov Antonovici, Bârlad – 232 persoane;
  • Sala de Sport – str. Al. Ioan Cuza, nr. 12, Huși – 173 persoane.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui,  pentru următoarele 7 zile au fost programate pentru vaccinare împotriva SARS- COV2, 3.305 persoane, de pe raza întregului județ.  Gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100 % pentru următoarele 7 zile.

”Reamintim că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.

Vaccinarea nu este condiționată de calitatea de asigurat. Persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Mulţumim autorităţilor locale si medicilor de familie pentru implicarea ȋn desfăşurarea ȋn bune condiţii a campaniei de vaccinare anti-Covid-19!”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.