DSP: Trei centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică

La nivelul județului Vaslui au fost înființate trei centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe, conform listei atașate.

Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. 
Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU). 

În acest context, solicităm părinților să se adrese medicilor de familie pentru evaluarea copiilor care prezintă simptome de viroză respiratorie și nu direct centrelor de evaluare pediatrică, pentru a evita suprasolicitarea acestor centre. 

Precizăm tototodată că, evaluarea pacienților care prezintă simptome de viroză respiratorie se face și la nivelul centrelor de permanență, cu program de funcționare 15:00-08:00, de luni până vineri și 24/24 h (sâmbăta, duminica și sărbători legale).