Drumul spre Iași, blocat mai multe ore de un TIR răsturnat

Circulaţia rutieră a fost oprită mai multe ore, pe DN15D, în zona localităţii Buhăieşti, comuna Vulturești, din cauza unui eveniment rutier produs joi, 24 august, în jurul orei 21:20, în care un tir încărcat cu ciment s-a răsturnat blocând ambele sensuri de mers.
La faţa locului au fost echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, ale Inspectoratului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, conduse de ispectorul șef Ghiorghe Blagoci, de la Drumuri Naționale Bârlad, precum şi prefectul judeţului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, cel care a coordonat întreaga operaţiune.
”Mulțumim domnului primar al comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, care ne-a sprijinit, venind la fața locului cu un utilaj și oameni, pentru a repune autocamionul pe roți. Am fost ajutați și de viceprimarul comunei Vulturesti, care a trimis un utilaj și voluntari de la serviciul pentru situații de urgență din localitate. A fost cea mai complexă misiune la care am participat. Nu am văzut niciodată un asemenea eveniment rutier. Bine că nu au fost victime”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Șoferul tirului s-a ales cu dosar penal, după ce la testul cu aparatul alcooltest avea o alcoolemie de 0,72mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind adus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul tirului este din județul Iași și venea încărcat cu ciment de la Constanța.
Circulația a revenit la normal după ora 0.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.