Dreptate sau vendetă?

Clubul de fotbal Sport Club Unirea Negrești, condus de liderul USR Florin Mardare,  evacut de pe Stadionul Orășenesc de primarul PNL, Petru Cristinel Rusu.

Nemulțumiri la Negrești după ce, în urmă cu o săptămână, Clubul de fotbal Sport Club Unirea Negrești, condus de profesorul Florin Mardare a fost evacuat din incinta clădirii Stadionului Orășenesc, pe motiv că dețin spațiul abuziv. Deși profesorul, administrator al Clubului, se abține să facă speculații pe marginea adevăratului motiv al evacuării din spațiul pe care îl ocupa din 2015, de la înființarea Clubului, părinții copiilor cred că la mijloc s-ar afla o ”plată” politică, dat fiind că profesorul de sport  a fost unul dintre principalii contracandidați pentru funcția de primar la alegerile trecute și, mai mult, este lider al USR Negrești.

 ”Politicul și-a băgat nasul peste tot: spital, școală, acum și pe baza sportivă . Nu este suficient faptul că micuții nu au parte de susținere financiară din partea edilului, acum le ia și ultima speranță să facă performanță”, afirmă una din mămici

 ”De când sunt eu nu am văzut așa ceva! Când eram copii, mergeam acolo, la stadion, și ne jucam, dar nimeni nu a spus niciodată nimic.  Orașul are nevoie de sport, orașul a avut întodeauna și va avea nevoie de sport. Lăsati politica, că suntem la pământ cu toate, măcar sportul să fie pentru copii și pentru alte vârste”.

În acest timp,Florin Mardare, profesor de sport și președintele clubului de fotbal Sport Club Unirea Negrești evită să dea curs speculațiilor care au dus situația în barca politicului. ”E adevărat, cu o săptămână  în urmă, administratorul Stadionului mi-a spus că a primit ordin de la Primărie să evacuez spațiile ocupate în incinta stadionului. Motivul invocat a fost că nu ocupam legal acele spații. Noi am stat în acel spațiu și am efectuat antrenamentele cu copiii încă din 2017, de la înființarea Clubului. Mai mult, în urmă cu un an și jumătate,  am trimis o adresă către Primărie, prin care solicitam să ni se dea voie să ne desfășurăm în continuare activitatea pe Stadion. Nu am primit niciun răspuns și de fiecare dată cînd am încercat să aduc subiectul în discuție am fost ignorat. Eu personal am încercat să am o relație bună cu cei din administrația locală… Astfel, după ce în  2019 Primăria a înființat Clubul Sportiv Negrești, m-am orientat către o categorie de vârstă mai mică, acum în club având 20 de copii cu vârste între 6 și 9 ani. Rezultatele muncii noastre se văd: avem nouă sportivi care au fost legitimați în Liga a 5-a, la Clubul Orășenesc Negrești, alți trei la LPS, trei la FC Vulturești, alți doi la Clubul Sportiv Viitorul Rebricea…  Nu mă așteptam să fim evacuați de acolo, pentru că, până la urmă, activitatea noastră este în folosul copiilor și tocmai ei sunt cei care pierd acum cel mai mult. Eu nu sunt plătit ca antrenor acolo, totul se bazează pe voluntariat și pe dorința de a face ceva pentru acești copii. Dacă administrația locală consideră că nu este în regulă, asta e! O să încerc să găsesc altă soluție”, ne-a declarat prof. Florin Mardare.

Contactat telefonic, primarul Cristinel Rusu are propria versiune a acestei povești. Firește, nici acesta nu confirmă existența unui conflict politic. ”Lucrurile nu stau chiar așa… Am constat într-o zi că administratorul stadionului nu avea achei de la unele spații din clădirea administrativă a Stadionului, care aparține dealtfel Primăriei, justificând că acolo sunt lucrurile ”domnului Fane”, antrenorul clubului Sport Club Unirea Negrești. Nu e în regulă, pentru că între Primărie și clubul sportiv nu există niciun contract, niciun protocol sau altceva… Clubul a fost înființat cu ceva ani în urmă, a activat acolo și situația s-a perpetuat. Între timp, Primăria Negrești a înființat propriul club sportiv, cu o grupă de seniori și două de juniori. Până la urmă, sala de sport e a orașului și datoria noastră, a Primăriei, este să asigurăm accesul egal al  tuturor celor care vor să desfășoare activități sportive. Speculațiile privind ”plăți politice” nu își au niciun rost… Domnul Mardare este un fost sportiv de performanță, am tot respectul pentru dumnealui și pentru activitatea pe care o desfășoară, doar că trebui să reglementăm cumva activitatea care se desfășoară în incinta Stadionului. Așa cum am spus, Sport Club Unirea Negrești  va avea oricând acces în incinta Stadionului, dacă va solicita acest lucru, dar vom face lucrurile clar, pe baza unui protocol, al unui orar…” a afirmat Petru Cristinel Rusu, primarul orașului Negrești!