Doi bărbaţi reţinuţi şi o minoră cercetată în stare de libertate, pentru contrabandă cu ţigări

În urma activităților desfășurate de polițiști pentru prevenirea și combaterea contrabandei, în ultimele două zile au fost ridicate în vederea confiscării peste 51.000 de țigarete fără timbru de accizare. Doi bărbaţi din Bârlad au fost reținuţi de polițiști și o tânără, minoră, este cercetată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

 Polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, în colaborare cu polițiștii Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni l-au identificat în trafic pe Șoseaua Națională din municipiul Vaslui, pe Dinaur P., de 20 de ani, domiciliat fără forme legale în municipiul Bârlad. Acesta transporta cu un autoturism 50.020 de țigarete, cele mai multe cu timbru de acciză Republica Moldova, care urmau să fie comercializate pe raza municipiului Bârlad.

Țigaretele se aflau depozitate într-o cutie de carton și în saci menajeri care se aflau în portbagajul autoturismului și în habitaclul acestuia. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au preluat cercetările în acest caz, iar tânărul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice l-au reținut pentru o perioadă de 24 ore pe S. Costică, de 38 de ani, domiciliat în municipiul Bârlad, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea a șase infracțiuni de contrabandă.

În perioada septembrie 2015 – iulie 2016, bărbatul a fost depistat de mai multe ori de polițiști, pe raza municipiului Bârlad, în timp ce deținea spre comercializare sau comercializa diferite cantități de țigarete, fără respectarea legislației în domeniu.

Cea mai recentă faptă a fost comisă de acesta în ziua de 18 iulie a.c.  Polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, l-au depistat în flagrant pe S. Costică care se afla pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Bârlad și oferea spre vânzare unei femei, domiciliată în municipiul Hunedoara, 540 de țigarete fără timbru de accizare. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Bârlad pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, S. Costică a fost reţinut de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi vânzare de bunuri sau de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Un alt dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă a fost întocmit de polițiștii bârlădeni pe numele Mădălinei B., în vârstă de 17 ani, domiciliată în comuna Vinderei.

În dimineața de 19 iulie a.c., acesta a fost depistată în flagrant de o patrulă formată din polițiști de ordine publică și jandarmi într-un local din municipiul Bârlad. Tânăra deținea în mod ilegal, în vederea comercializării, 600 de țigarete de proveniență Republica Moldova. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele tinerei a fost întocmit dosar penal.

Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.