Documente false, în vamă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un bărbat din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În ziua de 1 martie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară, cetățeanul din Republica Moldova Eduard Z., în vârstă de 36 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, Eduard Z. a declarat că a obținut documentul prezentat la controlul de frontieră de la un conațional, contra sumei de 100 Euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

În ziua de 28 februarie a.c., în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a ieși din țară, Ion B., cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului, bărbatul a prezentat pentru autovehicul un certificat de inspecția tehnică periodică cu valabilitate 2 ani, deși pentru categoria de vehicule respectivă, inspecția tehnică este valabilă doar un an.

“Colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că inspecția tehnică periodică pentru autovehiculul marca Mercedes Benz este expirată din data de 15.04.2016, documentul prezentat la control fiind fals. Cu privire la cele constatate, Ion B. a declarat că nu are cunoștință despre faptul că certificatul ITP este fals. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals”, a precizat inspectorul principal de poliție Irina Mirică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.