Despre singurătate, dragoste şi umor, la Biblioteca Judeţeană

Zilele Municipiului Vaslui nu au fost marcate doar de activităţi distractive, ci şi de manifestări culturale. Astfel, Biblioteca Judeţeana “NicolaeMilescu Spătărul” Vaslui, a găzduit conferinta «Singurătăţi de genul masculin», susţinută de prof. univ. dr. Constantin Dram, de la Universitatea «Al. I. Cuza » Iaşi. În faţa unui public select, captivat de puterea cuvântului, Constantin Dram a prezentat, cu umor conceptul singurăţii masculine reflectat în literatură de-a lungul timpului. Iar pentru că tema nu poate fi tratată fără a se vorbi despre dragoste, iubire, fidelitate, despre sensul luptei şi vulnerabilitate, Constantin Dram a abordat toate aceste teme, oferind ascultătorilor o adevărată lecţie de sociologie literară, pe care a promis că o va repeta şi în luna septembrie, într-o altă conferinţă susţinută tot la Biblioteca Judeţeană.
Într-un alt registru, tot sub bagheta de moderator a lui Gelu Voicu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene ”Nicolae Milescu Spătarul”, a urmat lansare volumului de umor «Ei, Ele şi mai ales…EU», semnat de prof. Dumitru Apostolache.
“Toate întâmplările din carte sunt selectate şi dau o imagine asupra societăţii în care trăim. Aproape că nu este o carte de umor, ci una de anatomie nemiloasă a realităţii în care ne aflăm”, a spus dr. Laurenţiu Chiriac
„Râdem pe bune citind această carte, dar adevărul paradoxal exprimat de pilulele de umor coroziv ne pune adesea pe gânduri, ne reamintește că toate exprimările caricaturale pornesc de la un model real cu care ne întâlnim mai des decât am dori. Dumitru Apostolache transformă acest material poluant printr-o ironie ascuțită, prin gustul paradoxului și al jocului de cuvinte, și ne oferă mici doze de antidot împotriva noxelor societății contemporane“, a afirmat criticul literar Teodor Pracsiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.