Deputatul Florin Ciurariu îi cere primarului Pavãl declaraţii publice

“Îi cer public primarului din Vaslui sã spunã cine este vinovat de faptul cã Vasluiul are o pierdere financiarã de 40 miliarde lei vechi”- Florin Ciurariu

Deputatul Florin Ciurariu, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, susţine cã nefinalizarea la termen a proiectul Programului Integrat de Dezvoltare Urbanã  (PIDU) la Vaslui  a făcut o gaură în bugetul oraşului de aproximativ un million de euro. Florin Ciurariu a venit şi cu răspunsul dat la o interpelare făcută pe acest subiect către Ministerul Dezvoltãrii. “Rãspunsul oficial, mi-a confirmat ceea ce stiam deja: vasluienii vor plãti din propriile buzunare suma de 1 milion de euro, pentru ca primarul Pavãl sã închidã proiectul, altfel oraşul riscã penalizãri financiare din partea Uniunii Europene”, a spus deputatul PNL. “Cel mai important punct din PIDU a fost cel legat de modernizarea infrastructurii rutiere a oraşului, care s-a prelungit pânã la 30 iunie 2016. Conform rãspunsului la interpelarea mea, “termenul a fost prelungit din cauza suprapunerii acestui proiect cu un proiect de reabilitare sistem apã/canalizare, finanţat din POS Mediu 2007-2013, a cãrui atribuire a fost întârziatã, suprapunere ce a determinat suspendarea lucrãrilor de reabilitare strãzi pentru corelarea cu proiectul finanţat din POS Mediu”. Am mai aflat cã Primãria municipiului Vaslui va susţine finalizarea acestui proiect dupã 31 decembrie 2015, când astfel de cheltuieli nu mai sunt eligibile, cu peste 4 milioane de lei, adicã în jur de 1 milion de euro. S-a prelungit acest proiect atâţia ani, însã din slaba coordonare a celor care trebuiau sã urmãreascã finalizarea acestuia nu s-a terminat nici acum, iar vasluienii sunt puşi sã plãteascã, din propriile buzunare, peste 40 miliarde lei vechi. Sunt bani de la bugetul local. Dacã nu terminã proiectul pânã la 30 iunie 2016, existã riscul unor corecţii financiare. Îi cer public primarului din Vaslui sã spunã cine este vinovat de faptul cã Vasluiul are o pierdere financiarã de 40 miliarde lei vechi”, a mai afirmat Florin Ciurariu.

Afirmaţiile deputatului au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat şi Marius Arcăleanu, candidatul liberal la funcția de primar a municipiului Vaslui, precum şi Aurelian Mihai, deputatul liberal Diaspora, colegiul Europa de Vest.

„Cu cei un milion de euro pe care municipalitatea trebuie să-i plătească din taxele și impozitele plătite de cetățeni se puteau face multe lucruri. Dacă este să mă refer doar la cartierul 13 Decembrie, zonă uitată de autoritățile locale, această sumă era îndeajuns pentru asfaltarea de două ori a tuturor străzilor din zonă. Dau acest cartier ca exemplu, însă cu cei un milion de euro pe care cetățenii municipiului Vaslui îi plătesc pentru greșelile actualei administrații PSD-iste, se puteau reabilita multe alte zone din oraș care suferă din punct de vedere a infrastructurii”, a subliniat şi Marius Arcăleanu

Prezent la conferința de presă a PNL Vaslui, Aurelian Mihai, deputatul liberal pentru Diaspora, a ridicat o problemă foarte presantă pentru județul Vaslui, cea a locurilor de muncă disponibile. „Aveți un județ are resursele necesare pentru dezvoltare. Am vorbit cu vasluieni plecați la muncă şi mulţi au spus că ar dori să se întoarcă acasă, dar aici nu li se oferă nimic. Cred că rolul primarilor și a președintelui Consiliului Județean este în primul rând, pe lângă menținerea și dezvoltarea infrastructurii, cea de a crea oportunități pentru creearea de noi locuri de muncă. Dacă se dorește o schimbare în bine, atunci trebuie dat credit partidului care are voința să facă acest lucru”, a spus deputatul Aurelian Mihai. (Mihaela Zărnescu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.