De mâine, Vasluiul rămâne fără prefect. Mircea Gologan a fost eliberat din funcție

Începând de mâine, 4 martie, Vasluiul rămâne fără prefect. Situația a survenit în urma semnării de către premierul Câțu a Hotărârii de “încetare a exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Vaslui de către domnul Gologan Mircea”, după cum se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial cu numărul 210/03.03.2021.

Potrivit Hotărârii, Mircea  Gologan are la dispoziție 3 zile, începând de mâine, pentru a preda lucrurile și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu.

Mircea Gologan a fost numit în funcția de prefect al județului Vaslui și a depus jurământul în noiembrie 2019. 

Odată cu prefectul, au fost eliberați din funcție și cei doi subprefecți: Narcis-Emil Poiană și  Dumitru Ciomaga .

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că au fost eliberaţi din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi au fost numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi care vor depune joi jurământul.

„Am eliberat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine (joi – n.r.) după ora 13,30 vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile”, a spus premierul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

El a precizat că acolo unde nu au fost numiţi prefecţi, subprefecţii vor prelua atribuţiile acestora până la numire.

Potrivit algoritmului stabilit cu USR, postul de prefect al Vasluiului revine PLUS, fiind nominalizat pentru această funcție chiar președintele PLUS Vaslui, Marcel Lădatu. Vaslui, prefect – Marcel Lăudatu
Îm prezent, Marcel Lăudatu cesta este profesor la Școal Gimnazială ”Theodor Rosetti” Solești.

Licențiat în istorie și fizică-chimie, fiind absolvent al unui master de Studii Europene – Afaceri Europene în cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași.

Din 2014 este administrator în cadrul Asociației GALILEI.RO, un ONG care desfășoară proiecte educaţionale în colaborare cu unităţi şcolare, alături de alte organizaţii neguvernamentale specializate în educaţie.

În perioada 2005-2017, a fost administrator în cadrul societății S.C. Eurozed SRL, asigurând consultanță informatică pentru farmaciile aflate în relaţii contractuale cu CJAS Vaslui.