Daruri de la Bucureşti pentru 50 de familii necăjite din Roşieşti (galerie foto)

Îşi mângâie hăinuţa nouă, roz, se uită cu încântare la căciuliţa şi fularul pe care le are în mână şi zâmbeşte… Pe chipul micuţ al fetiţei, care nu are nici patru ani, se citeşte fericirea. O spune zâmbetul ei,o spun ochii  rotunzi şi albaşti … Sâmbătă, la Roşieşti, am văzut acelaşi sentiment multiplicat în ochii a  peste 50 de copii. Le-au adus zâmbetul pe buze doi oameni minunaţi, plecaţi de dimineaţă din Bucureşti, pentru a ajunge la timp cu darurile oferite: omul de afaceri Emilian Banu şi Horia Plaveti, fiul unei familii care a contribuit din plin la această acţiune.

Rând pe rând, cei doi au chemat copiii din cele mai necăjite familii din comună, după o listă întocmită de Primăria Roşieşti, şi le-au împărţit darurile oferite.  Cei mici au probat şi au primit hăinuţe groase de iarnă nou-nouţe, căciuliţe,  şi fulare, dar şi dulciuri, alimente şi produse de igienă personală.  “Moş Crăciun” a fost Emilian Banu, cel care, ca administrator al unei firme de succes din Bucureşti şi co-administrator la a doua,  în urmă cu mai mulţi ani a decis ca, de sărbători, să aducă un strop de bucurie şi celor cu care destinul nu a fost prea generos.

“Am spus că dacă Dumnezeu ne-a ajutat să avem o afacere care să meargă bine, să îi ajutăm şi noi, la rândul nostru, pe alţii. Aşa se face că, de ani de zile, mergem în diferite colţuri ale ţării şi oferim, ce putem, celor care au nevoie de ajutor. Anul acesta ne-am gândit să venim la Vaslui, cunoscut ca unul din cele mai sărace judeţe din ţară. Am luat legătura cu doamna Gianina Postolache, preşedintele Asociaţiei “Nu eşti singur” Vaslui şi, împreună cu dumneaei am stabilit comunitatea în care mergem. La Roşieşti am găsit un primar şi un viceprimar care ne-au oferit suportul necesar pentru a identifica cele mai necăjite familii. Aşa am ajuns aici. Donaţiile noastre au o valoare de peste 150 milioane lei şi provin din trei surse, care au participat în mod egal: Banu Top Trading, firma la  care sunt unic acţionar, German Top Trading, firma la care sunt asociat împreună cu un prieten, care nu a putut să vină astăzi, dar este reprezentat de fiul său, Horia Plaveti, şi firma Schaefer, o firmă de familie din Germania, cu care noi colaborăm.  Tot ceea ce oferim este nou , am încercat să cumpărăm lucruri de calitate şi dorinţa noastră este să aducem un strop de bucurie în aceste familii”, a spus Emilian Banu.

 

 

One thought on “Daruri de la Bucureşti pentru 50 de familii necăjite din Roşieşti (galerie foto)

  • 13 decembrie 2016 la 12:42
    Permalink

    Un reportaj realizat foarte profesional si obiectiv. Va multumesc .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.