„Dar din dar se face carte”

În ciuda a ceea ce cred multe persoane, voluntariatul nu este „muncă pe gratis”. Din contră, beneficiile pentru voluntar sunt nenumărate. Voluntariatul este un mod de ați face prieteni noi, de a ajuta la corectarea unor probleme sociale, și de a te dezvolta ca individ.

Acest lucru iși propune și proiectul județean „Dar din dar se face carte” inițiat la Liceul Teoretic „Emil Racovița” Vaslui, un proiect în cadrul caruia elevii acestui liceu au oferit cărți de interes educativ elevilor claselor a V-a A și a V-a B de la Școala Gimnazială Nr. 1 Văleni, sat Văleni, Vaslui.

Inimoșii liceeni voluntari au fost întâmpinați cum se cuvine în preajma Sărbătorilor de iarna cu mere, nuci și colacei, dar și cu frumoasele colinde care ne aduc aminte de semnificatia acestor sarbatori: sa fim mai buni, sa daruim.  Liceenii de la clasa a IX-a D au promovat lectura prin discuții cu elevii claselor a V-a și importanța învățării prin citit.

Aceasta a fost doar una dintre activitatile sustinute in cadrul proiectului, dar toate actiunile vin din dorinta dezvoltarii conştiinţei sociale prin implicarea în activităţi de voluntariat, completarea resurselor bibliotecii şcolii partenere, creşterea interesului elevilor faţă de lectură, promovarea importanţei cărţilor, ameliorarea funcţionării  şcolii şi bibliotecii, stimularea spiritului de echipă şi iniţiativei de creare de proiecte. De asemenea, proiectul vizează îmbunătăţirea stategiilor de realizare a unui proiect de voluntariat.

In proiect s-au implicat doamna director, prof. Cezarina Scutaru, doamna director adjunct, prof. Monica Sprincenatu, prof. Oana Ponea, prof. Gina Budaca și prof. Ionela Lepardă.  Parteneri în proiect sunt doamna director, prof. Gabriela Lisievici și dna. prof. Andreea Nistor