Daniel Olteanu şi Gelu Diaconu dechid listele candidaților Pro România Vaslui, pentru Parlamentare

Organizaţia judeţeană Vaslui a Pro România a depus, joi, listele de candidaţi pentru alegerile generale din 6 decembrie. Cei care deschid listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat sunt deputatul Daniel Olteanu şi Gelu Diaconu, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

”Ne aflăm în faţa unui nou început, atât din punct de vedere electoral, cât şi din punct de vedere politic. Suntem aici două formaţiuni politice, ALDE şi Pro România, reunite sub sigla Pro România. Un început de drum, cu mare încredere pentru că am partener în acest drum un om, cu majuscule, un profesionist desăvârşit, un bun naţional din acest punct de vedere, în opinia mea, şi asta mă face să am mare încredere că drumul pe care am pornit astăzi va fi încununat cu succes pe 6 decembrie”, a declarat deputatul Daniel Olteanu.

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, aflat pentru prima dată în postura de candidat, a precizat că are calificarea necesară pentru a obţine un post de parlamentar.

”Mă aflu într-o situaţie inedită pentru că este prima experienţă din zona politică pe care o trăiesc şi mai înainte de orice ar trebui să mulţumesc organizaţiei locale căreia i-a aparţinut iniţiativa propunerii ca eu să figurez pe locul întâi la lista de candidaţi pentru Senatul României . Dată fiind experienţa profesională dobândită în zona administraţiei centrale, pe de altă parte experienţa personală de vasluian, părinţii mei trăiesc în Vaslui, eu sunt un produs al zonei, cred că ambele experienţe mă pot califica pentru un mandat folositor comunităţii vasluiene în primul rând. Am optat pentru Pro România dintr-o raţiune foarte simplă, am făcut parte din echipa premierului Victor Ponta, cel care, după o perioadă delicată din punct de vedere economic, a reuşit să reechilibreze indicatorii macroeconomici ai României. Din păcate, ulterior plecării acestuia de la guvernare aceşti indicatori au fost grav afectaţi şi poate chiar cronicizaţi în ziua de astăzi”, a spus Gelu Diaconu.